Parhaat SuperFood

Proteinit (valkuaisaine)- kaikkien solujen rakennusaine


Proteiinit ovat vältämättömiä elintoiminnoille, sillä ne suorittavat lähes kaikki solun toiminnot. Proteiinit mahdollistavat solujen liikkumisen, yhteenliittämisen, signaalivälityksen ja immuunipuolustuksen. Ne myös säätelevät geenejä.
Proteiinia sisältävät ruoka-aineet: kala, liha, linssi, kana, kananmuna, maitotuotteet, pavut, quinoa, pähkinät, siemenet ja soijatuotteet.


Hiilihydraatti - Ihmisen tärkein energianlähde
Hiilihydraatit ovat elimistömme pääasiallinen ravinnonlähde. Hiilihydraatteja tarvitaan aineenvaihduntaan, elinten toimintaan, hermoston toimintaan, kasvuun, lihastyöhön ja lämmön ylläpitämiseen. Jos syö liian vähän hiilihydraatteja voi sairastaa tulehduksia helpommin. Hiilidyraatteja luokitellaan ravintokuituun, sokereihin ja tärkelykseen.


Rasvaa - Vartalon voiteluväline
Rasvat toimivat solujen rakennusaineina, osallistuvat hermoston toimintaan, hormoniaineenvaihduntaan ja kasvuun. Monet vitaminit tarvitsevat rasvaa imeytyääkseen. Rasva myös suojaa meidän sisäelimet, suojaa kylmältä ja antaa kylläisen olon. Myös aivot tarvitsevat rasvaa toimiaakseen nopeammin ja paremmin. WHO:n mukaan rasvojen määrä tulisi olla alle 30% päivittäisestä energiasta.


Antioxidantit - Vartalon puhdistajat
Antioksidantteja saadaan syömällä runsaasti hedelmiä, kasviksia ja marjoja sisältävää rasvintoa. C-, E-vitamiinit, beta-karoteeni ja mineraalit kuten seleeniä ovat tärkeimmät. Antioksidantit suojavat useita sairauksia vastaan.

Tässä muutama raaka-aine mitä kannattaa syödä enemmän..

Herneet - sisältää A-, C-vitaminii, sinkki, kalcium, magnesium.


Kesäkurpitsa - sisältää runsaasti C-vitamiini, rautaa, kalcium ja magnesium.


Kukkakaali - sisältää kalcium, magnesium, foolihappo, B-, C- ja K-vitamiini.


Lanttu - sisältää runsaasti antioksidanttia, foolihappoa ja kaliumia.


Maissi - sisältää runsaasti B-vitamiinia(energiaa), Kalium (sydän), Fosfoori (aivot ja keskushermosto), rautaa ja magnesium (veri) ja paljon kuittuja, mikä on hyväksi ruoansulatukselle. Säilyketölkki maissia kannattaa huuhdella ennen käyttöä jotta huuhtelee mahdollinen suolaa ja sokeriaa pois.


Mansikka - sisältää runsaasti beta-karoteeni, c-vitamiini, foolihappo, kalium ja K-vitamiini.


Palsternakki - sisältää kalium, rautaa ja kuittuja.


Paprika - sisältää C-vitamiini, beta-karoteeni, seleeni, foolihappo ja kuittuja.


Pinatti - sisältää paljon rautaa, kalciumia ja magnesiumia.


Porkkana - Sisältää A-vitamiini, mikä on puolustussysteemille tärkeä, Beta-karooteeni mikä on hyvä iholle ja ehkäisee syöpää.


Rusina - sisältää rautaa, kalium, magnesium, C-vitamiini.


Tomaatti - sisältää runsaasti antioksidantteja, lykopin, mitkä pitävät ihmisen nuorena ja C-vitamiinia mikä on hyvä puolustukselle. Tomaatti on ainoa kasvis mikä kannattaa syödä lämmitettynä, jolloin antioksidantit imeyttyvät paremmin.