sunnuntaina, syyskuuta 19, 2010

Happo-emästasapaino

Tästä aiheesta olen lukenut viimeiset päivät enemmän tai vähemmän. Jotenkin törmään tähän useammin nyt kun itsekin ajattelen asiaa.

" Ihon tehtävä on poistaa ylimääräisiä kuona-aineita kehosta. Jos keho on liian hapan, syntyy finnejä, näppyjä, syyliä, luomia jne. Keho varastoi ne liikahapot ja kuona-aineet, joita se ei pysty neutraloimaan tai poistamaan kehosta. Se aloittaa varastoinnin rasvakudoksista: lantio, reidet, käsivarret ja pakarat. Kun nämä varastopaikat ovat täynnä, otetaan käyttöön lisävarastopaikat: sidekudokset, rustot, nivelet, verisuonet. Erilaisien elintasosairauksien syntyminen on tässä vaiheessa tavallista " (lähde: http://www.kehologi.fi/).

Onko kehosi liian hapan? Mahdollisia oireita:
päänsärky, närästys, verta vuotavat ikenet, karies, ienkato, hiustenlähtö, sienitaudit, ilmavaivat, peräpukamat, alttius allergioihin, iho-ongelmat, reuma, kihti, nivelrikko, osteoporoosi, migreeni, selluliitti, korkea verenpaine, korkea kolesteriini, verenkiertohäiriöt, suonikohjut, välilevyongelmat, lihassäryt, kolotukset, vatsa- ja suolisto-ongelmat, sappi- ja munuaiskivet, vihreä – ja harmaa kaihi, tinnitus, turvotus, apaattisuus, masennus, ärtyisyys (Lähde: http://www.kehologi.fi/).

Aineenvaihdunnan kannalta on erittäin tärkeä että happo-emästasapaino on kohdallaan, sillä se vaikuttaa elimistön toimintaan, esim. liian happamassa suolistossa ravinteiden ja kivennäisaineiden imeyttyminen elimistöön heikenee. Kivennäisaineet (mineraalit) neutraloivat hapot kuona-aineeksi ja kuona-aineet poistuvat kehosta veden mukana, minkä takia kannattaa juoda riittävästi. Muut nesteet (kahvi, kivennäisvesi, tee ) jotka sisältävät vettä eivät sido itseensä kuona-aineita, tämän takia veden on oltava puhdasta, vesijohtovettä, keitettyä tai lähdevesi.

Happoja synnyttäviä:
           colat, kahvi, hillot, kalkkuna, kovajuustot, kala, kerma, margariini, munat, naudanliha, rahkaa, sianliha, sokeri, suklaa, virvoitusjuomat, voi.

Emästä synnyttäviä:
         Hedelmät, juurekset ja kasvikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti