torstaina, syyskuuta 16, 2010

Sateinen syksy ei oo kiwa!

Minun liikkumiseni ESTYY syksyn takia. No ajattele nyt, enhän minä saappailla voi mennä lenkille! Niinpä nämä sateiset päivät ovat saaneet minut arvostamaan kesänihanuutta, sillä kävelylenkin jälkeen en palannut takaisin kosteiden sukkien kanssa. Onko kellään hyviä kenkä-ehdoituksia tähän tarkoitukseen?


Asiasta toiseen... tänään herkuttelin ihan rauhassa. Ymmärrän toki "laihdutuksen" tarkoittavan nimenomaan "ei herkkutelua", mutta jos oppii "manipuloimaan" reseptejä niin miksi ei voisi herkutella? Tänään leivoin makean- ja suolaisenpiirakan. Molempien taikinapohjassa käytin ruis-ja grahamjauhoja. Kunhan "kuluttaa" kaiken minkä syö, niin en näe mitään estettä miksi ei voisi nauttia kaikista ruuan hyvistä puolista. Minusta tämä auttaa pysymään "motivoituneena" laihduttamisen suhteen, etenkin jos haluaa muuttaa ruokavaliotaan. Ei todellakaan tarvitse kieltäytyä kaikista makeasta, tai rasvaisesta ruuasta. Vaan täytyy keksiä terveellinen tapa manipuloida ainesosat, vaihtamalla ne tervellisempään vaihtoehtoon. Tokihan monet reseptit muuttuvat manipuloinnin ansiosta huonommaksi tai sitten paremmaksi - kokeilemalla selviää, so go for it! Meillä kaikilla on erilaiset makuaistit. Esim. minä en voi tummaasuklaata syödä, toisin kuin eräät minun lähipiiristäni jotka nauttivat ainoastaan tummasta suklaasta, kun taas itse olen enemmän vaaleansuklaan tai toffeen perässä. En ikävä kyllä vielä ole törmänyt "vaihtoehtoiseen terveellisempään toffeeheen" en tosin ole edes yrittänyt etsiä.
Tässä on minun manipuloitu suolainen piirakka...Enjoy it :)


Tonnikala-Kasvis-Juusto-piirakka :)


Pohja:
1½ dl ruisjauhoja
1½ dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhe
ripaus suolaa
100g voi
2rkl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Paloittele voi kuutioiksi ja lisää kulhoon ja vaivaa taikinaksi. Lisää vettä. Voittele uunivuoka ja "Painele" taikina pohjaan ja reunoille niin korkeaksi kuin toivot. Taikinaa voi myös kaulia pöydällä ja sen jälkeen levittää vuokaan.


Täyte:
1prk tonnikalaa
1 raastettu porkkanaa
1 dl herne-maisi-paprikaa (pakaste)
1 tl juustokuminaa
vähän suolaa
1 kanamunaa
2 dl maitoa
2 dl raastettu juusto (valinnaista)
ripaus timjamia


1. Levitä piirakkapohjan päälle tonnikalaa, raastettua porkkanaa ja herne-maissi-paprikaa. Sekoita keskenään juustokumina, maito, suola ja kanamuna. Kaada nesteseos piirakkapohjan päälle. Levitä juusto päälle ja ripottele timjamia. Laita uuni 200°C ja 25min.

2 kommenttia:

  1. Ihana resepti tuo Toonikala piirakka: Pohjakin sellainen ettei ole paljon hiilihydraatteja. Hienoa Hana, kiva blogi!

    Sisko Hind

    VastaaPoista