lauantaina, syyskuuta 04, 2010

Makaronilaatikko

Näinä päivinä olen muunnellut jo valmiiksi opittuja ruokareseptejä terveellisemmin. Esim. tänään valmistin "jauheliha makaronilaatikko" ihan normaali ohjeen mukaisesti, paitsi että vaihdoin jauhelihan kasviksiin: kesäkurpitsa, porkkana, kukkakaali, parsakaali ja perunaa. Ja tumma makaroni. Paistoin pannussa oliiviöljyä käyttäen sipulin, v.sipulia, raastettu porkkana, raastettu kesäkurpitsaa, pilkottu perunoita. Mausteena käytin juustokuminaa, suolaa ja mustapippuria. Uuni 200'C 45min.


Tämä uusi ruokavalio systeemi on hyvä ja vaihtelevaa. Niinä päivinä kun syön aamupäivällä enemmän hedelmiä huomasin olevani enemmän kylläinen kuin niinä päivinä kun hedelmät jää 1-2:n tai en syö hedelmiä ollenkaan.

2 kommenttia:

  1. Mites lapset tykkäsivät kasvismakaroonista. Meillä ollaan niin nirsoja sen suhtee. Että keinot loppuvat kesken:-( minulla on tullut sellaisia hetkiä jolloin liha on tullut kokonaan vastaan sillä syömme lihaa päivittäin kanaa, lihaa ja kerran tai kaks Kertaa viikossa kalaa mut jää aina talvisin pois jostain kumman syystä. Jos sulla on keinoja miten saada lapsi+ mies syömään kasviksia niin kiitos!! (ihana mieheni kokee että kasvis ruoka ei täytä) by: Naapuri lapsuudesta :-)))) i hope u know sis!

    VastaaPoista
  2. Luojan kiitos meillä lapset ovat ihan pienestä alkaen syöneet kasviksia, vaikka nyt ovatkin oppineet tarhassa että niistä voi kieltäyttyä syömästä. Mutta ensimmäisellä kerralla kasvis-makaroonilaatikkoa tehdessäni minä raastoin porkanaa ja kesäkurpitsaa, valkosipulia, kuutioin todella pieniksi sipulin, paprikan ja kukkakaalin ja lisäsin juustoa + mausteet(oman mieleen mukaisesti) ja ruskistin kaikki kerralla pannulla oliiviöljyä käyttäen. Tokalla kerralla uskalsin lisätä vähän herne-maisi-pakastepussistakin. Kokeile vain rohkeasti. Mä en ite pidä niin paljon lihasta, joten teen yleensä kerran viikossa ihan "pasta-lihakastikeen" ilman lihaa ja runsaasti kasviksia/vihanneksia käyttäen..you know the somali suugo ilman lihaa:) Päivä kerrallaan ja yksi vihannes/kasvis kerrallaan saat heidät tottumaa. Ruokavalio on pitkälti tottumuksesta kiinni :). Linssi on sellainen raaka-aine että jos lisää kastikkeeseen ½ dl verran lihan sijasta niin siitä tulee kylläiseksi - kokeile joku kerta. I know I know u :D

    VastaaPoista