torstaina, joulukuuta 23, 2010

Startti nopeaan laihtumiseen - Jumpstart to weight lost!

Vaikka tämän blogin tarkoituksena ensikädessä on tuoda esille ruokavalionmuutoksen tärkeyden pysyvämpään painonpudotukseen. Niin tässä teille kuitenkin vaihtoehto nopeaan laihtumiseen.

Aamiainen:
Nopean ja helpon aamiaisen voit nauttia vaikka joka päivä lasissa. Kaada lasiin tilkka vastapuristettua mehua (appelsiinimehu on paras, mutta muitakin mehuja kuten omenamehu käy), lisää hedelmiä ja marjoja, joista pidät tuoreina tai pakastettuina.  Esim. banaania, kiwii, mansikoita, mustikoita, nektariinia, omenaa tai persikoita. Jos kaipaat lisää makeutta voit lisätä kourallinen rusinoita tai muutama kivetön taateli.

Hedelmämysli (aamiaismurojen tilalle):
Jos mieleesi tekee aamiaismuroja, voit tehdä käden käänteessä hedelmämyslin.
Raasta muutama: omena, päärynä, porkkanaa. Viipaloi joukkoon banaania ja lisää rouhittuja pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä tai rusinoita. Kaada päälle omenamehua/maitoa ja ripottele kanelia maun mukaan. Voilá makea-aamiaismysli :)

Aamupäivän Välipala:
Hedelmä (omavalinta)
Teetä (kuumana, kylmänä tai yrttiteetä)
Syö muutama taateli (Jos makeahimo iskee ja haluat vapauttua sokerinkäyttötottumuksesta).

Lounas: (energiasalaatti)
Lounaalla on hyvä nauttia yhtä aikaa valkuaisaineia ja vihanneksia - salaatin muodossa, jotta saat tarvitsemaasi virkistystä iltapäivän varalle. Valkuaisaineet pitävät sinut kylläisenä ja valppaana, koska ne ovat täyttäviä ja piristäviä. Salaatin seuraksi mieluisa valkuaislähde on kala, liha, munat, pavut, siipikarja tai maitotuotteet. (Tuoreen salaatin vihannekset pilkouttuvat itsestään, joten entsyymisi joutuvat hajottamaan vain valkuaisaineita). Energiasalaatin valmistaminen kotona tai ravintolassa tilaaminen on helppoa. Hyvä esim. energiasalaatista on kana-, katkarapu-, juusto-, paisti-, tonnikala-, tai kanamunasalaatti.

Kotona valmistaessa: sekoita perinteiset salaattiainekset yhteen (tomaatti, lehtisalaatti, kurkkua, jne) ja lisää tähän lihaa/kanaa/kalaa/juustoa jne. Vain mielikuvituksesi on rajana! Kasvisvaihtoehto: lisää salaattiin pastaa, papuja, perunaa, riisiä tai muita kasvisperäisiä aineksia. Lisää kummassakin tapauksessa runsaasti ituja - saat entsyymejä.

Energiaa antava voileipä lounaalla: käytä kokojyväleipää ja runsaasti kasviksia. Päälle: avacado, grillatut sienet/muut vihannekset, paahdetut paprikat. Lisukkeeksi: tuoreet vihannekset esim. tomaatti, kurkku,lehtisalaatti, pinaatti ja idut.

Iltapäivän välipala:
Nauti iso lasillinen vastapuristettua vihannesmehua tai yrttiteetä - saat virkistystä ja entsyymilisää. Jos on kova nälkä voit nauttia muutama runsaskuituista keksiä tai leipäviipale, jonka päällä on avacadoa tai hedelmäsokerilla makeutettua hilloa. Tai voit syödä yrttiteen kanssa sokerittoman leivonnaisen.

Ilta-ateria: (3 eri vaihtoehtoa)
1. Jos haluat laihtua nopeammin, valmista ilta-ateriaksi kulhollinen höyrytettyjä mielivihanneksiasi ja vaihtele makua intialaisin, kiinalaisin tai meksikolaisin kastikkein.

2. Paksu viipale tuoretta kokojyväleipää tukevan vihanneskeiton kera.

3. Kulhollinen pastaa ja vihanneksia tai perunamuhennosta ja kastiketta, jossa on lisänä höyryssä kypsennettyjä porkkanoita ja herneitä tai muita vihreitä vihanneksia.

YÖpala: Banaani :)


  Tässä pitäisi olla jokaiselle jotakin, tai kaikki jollekulle! Voit suunnitella vaikka koko viikon ateriat tämän pohjalta; eri vaihtoehtoja eri päiville/ateria-hetkille ja katsoa kuinka kilot karisevat. Mitä mieltä olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti