perjantaina, joulukuuta 24, 2010

Mitä sokeri saa aikaseksi sinun elimistössäsi?

Suurin ongelma mikä kohtaa elimistöäsi, joka kerran kun syöt puhdistettua sokeria on sokerin nopea imeytyminen. Koska sokeri ei joudu ruoansulatusprosessiin, vaan menee suoraan vatsakalvojen läpi ja kiihdyttää haiman tuottamaan liikaa insuliinia, voimakasta hormonia ja horjuttaa aineenvaihdunnan tasapainoa. Kun sokeri pääsee verenkiertoon, erittää haima välittömästi insuliinia, tämä helpottaa sokerin pääsyä solukalvojen läpi kudoksiin muuttuakseen energiaksi - toimii polttoaineena. Haiman ylikuormitus ei ole sinulle hyväksi, sillä haima suureksi osaksi vastaa entsyymituotannostasi.

Kuva
Puhdistettua sokeria syötäessä erittyvä insuliini alentaa verensokeritasoa, mikä puolestaan vaikuttaa voimakkaasti aivojen toimintaa häiritsevästi, se taas johtaa sokerihumalaan (verensokeritason laskiessa erittyy suuret määrät insuliinia valkoisen sokerin nopean imeytymisen hallitsemikseksi). Tiesitkö että aivoissa tapahtuu 25% aikuisen elimistön aineenvaihdunnasta?  Tutkimukset osoittavat, että nuorisorikollisille tyypillistä häiriköivä, antisosiaalinen ja väkivaltainen käyttäytyminen väheni huomattavasti, kun heidän valkoisesta sokerista ja pikaruoasta koostuvaa ruokavaliotaan muutettiin. Sokertikulutusta vähennettiin ja hedelmien ja vihannesten määrä lisättiin.

Nyt kysy itseltäsi, onko valkoisen sokerinkulutus vaivan arvoinen? Minusta ei ole! Though I'm not saying here that I will quit all white sugar, but most def. am gonna use it less. Specially when cooking for my children. Se on pelottavaa kuinka paljon puhdistettu/valkoinen sokeri vaikuttaa meidän aivojamme! Ja kaikialla törmää sokeriin, halusi tai ei, jopa valmiissa salaateissa.

Kuva
Ruokosokeri on hyvä vaihtoehto, se on vähemmän käsiteltyä. Mutta "paras" sokeri on aina se mikä ei ole käsitelty ollenkaan tai tosi vähän. Intiaanisokeri (täysruokosokeri) on sellainen mitä monet terveysgurut suosittelevat. Mitä mieltä olette? Kertokaahan, mitä sokeria itse käytätte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti