maanantaina, joulukuuta 13, 2010

Ruokakaupassa-What you buy is what you going to eat!

Jotta voisi elää terveellisesti, pitää tehdä päätöksiä, jotka antavat pohjan hyvinvoinnille ja terveydelle! Tätä mielessä pitäen, pitää aina laatia jo kotona mitä ruokia haluaa syödä vaikka ensiviikon - mieti aterioita, välipaloja jne. Ota laatimasi lista mukaan ruokakauppaan ja tee sen pohjalta ostoksesi, koska sitä mitä kaupassa valitset syöt kotona. Niin yksinkertaista se on. Minä en usko, että pitää luopua ihan kaikista herkuista jotta voisi laihtua pysyvästi. Aina välillä voi pitää DETOX-viikon tai päivän/viikonlopun. Mutta muita dieettejä ei kannata harrastaa säännöllisesti, sillä kun paino lähtee nopeasti alas se myös tulee yhtä nopeasti takaisin kun palaat "normaaliin" syömiseesi - ruokatottumuksiasi. Tämän takia kannattaa tehdä ruokavalio muutoksen, suunnittele pitemmällä päällä, niin et mene paniikkiin etkä turhaan joudu "jo-jo"-kierteeseen. Monet päättävät luopua kaikista ns. herkuista ja onnistuvat olemaan ilman esim.sokeria jopa kolmekin viikkoa, mutta sortuvat takaisin. Eikö ole parempi vain vähentää sokerimäärän and let the nature take it's course :)


Olen itse auttanut pari ihmistä tällä periaatteella: syö normaalisti, mutta vähemmissä määrin ja useammin. Eli kun lataat lauttasesi, jätä yksi kolmasosa pois ja vaihda kasviksiin ja vihanneksiin. Juo 2-3dl kylmää vettä ennen ateriaa. Lopeta illalla mieluiten kl.19.00 raskaan aterian syöminen, mutta alussa jos tämä on vaikeaa niin totuttele lopettamaan syömiset noin 2tunttia ennen nukkumaan menoa. Jos haluat saada nopeammin kuonoaineet pois ja saada aineenvaihduntaasi vilkastumaan niin aloita päiväsi puhdistavalla energiajuomalla.
Askel kerrallaan voit tehdä ruokavalio muutoksen, jolloin myöhemmin kun olet pääsyt "vauhtiin" voit lautasmallin mukaisesti syödä - eli puolet lautasesta on kasviksia. Tämän lisäksi sinun kannattaa harrastaa liikuntaa, jos uskot ettei sinusta ole liikujaksi, liitty kuntosaliin! Kuntosali jäsenyyden suoravelloitus saa kyllä sinut sinne salille vaikka väkisin. Jos ei taloudellinen tilanteesi anna periksi, mene JOKA PÄIVÄ noin 30-45min kävelylle! Tämä ajan mittaan voi muuttua power-walkiksi, että kävelet täysillä teholla koko matkan edestä :)

Eiköhän tämä riittä tälla kertaa..lisää jos keksin vielä jotain. Mutta tämä on helpoin ja pysyvin laihduttustapa, mikä sopii ihan kaikille! Onnea vain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti