maanantaina, lokakuuta 04, 2010

Kunnioita kehoasi - it's yours to keep for now..

Ajattele elämääsi ja ympäristöäsi missä elät tällä hetkellä. Mieti miten paljon aikaa ja energiaa sinulta menee päivittäin ollaksesi mieliksi raikkailesi, läheisillesi ja ystävillesi?! Kunnioitusta ja ymmärystä osaat osoittaa heitä kohtaan eri tavalla tilanteesta ja ihmisestä riippuen. Et mielelläsi tee mitään pahoittaaksesi heidän mieltään tai evätääksesi heiltä mitään, minkä voit antaa. Seuraavaksi mieti miten monta kertaa teit jotain heidän hyväkseen vaikka et olisi millään jaksanut.

Nyt kysy itseltäsi miksi et voisi osoittaa kunnioitusta kehoasi kohtaan ja tehdä "vaikeita" asioita kehoasi hyväksi. Me herkästi pidämme omaa kehoamme itsestään selvänä ja ihmettelemme usein kun sairastumme - miten se on mahdollista, enhän minä tee mitään "epäterveellistä". Kehomme "taistelee" päivittäin pitääkseen käynnissä elimistöämme/vartaloamme ja yrittää ylläpitää "energiaa" tasaisesti sisäelinten välillä, vaikka me emme aina tarjoa niitä eväitä mitä se tarvitsisi toimiakseen normaalisti. Ennen kuin aloin kiinnostua terveellisemmästä ruokavaliosta en pahemmin kiinnittänyt huomiota esim. siihen miten paljon entsyymejä saan päivän aikana. Välillä on saattanut mennä viikko tai kaksi ilman kunnon entsyymi-annosta, jolloin kehoni on jouttunut ottamaan entsyymejä sieltä missä olisi tarvinut enemmän ja yrittänyt jakaa "energiaa" niin tasapuolisesti kuin mahdollista. Tästä varmaan johtui, että usein kärsin selittämättömästä särystä kroppassa ja sen sijaan kuin olisin ottanut hedelmän/kasviksen/vihanneksen...mitä tein? Otin särkylääkettä! Ja tämähän on vain väliaikainen ratkaisu, joten ajattele kehoasi ja yritä osoittaa kunnioitusta sitä kohtaan edes pari kertaa viikossa :) 

Päivän tehtävä:
Seiso peili edessä ja toista: "Olen laihtunut ja laihtumassa koko ajan" ja ajattele sinun "kohteitasi" mitkä yrität laihduttaa ja "huomauta" itsellesi, että niistä olet laihtumassa ja esim. "reitteni ovat pienemmät" tälläiset positiiviset huomautukset auttavat solujasi sisäistämään tätä laihduttamis prosessia paremmin ja tästä on ollut hyötyä monille "Diamond - elämäsi kuntoon"- kirjan mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti