lauantaina, lokakuuta 16, 2010

Elintapa sairauksien ennaltaehkäiseminen

Ruokavaliolla on merkitystä, liikunnalla on merkitystä! Hyvällä ruokavaliolla yksin ei voi ylläpitää elimistön toimintaa vaan sen lisäksi tulisi harrastaa liikuntaa, jotta voi vahvistaa vastustuskykyä, aktivoida aivosoluja ja ennaltaehkäistä tulehduksia. Vatsanseudulle kerääntyvä rasva saattaa lisätä mm. sydän-ja verisuonitautien, 2-tyypin diabeteksen sekä tulehduksen riskiä.




kuva on tästä

 
Hyvän terveyden perusta:


1. Liikuntaa: 30min/päivässä reipasta sykettä nostavaa aerobista esim. kävelyä ja 2-3kertaa/viikossa lihaskuntoa ja notkeutta edistävää liikuntaa.


2. Ravinto: (mitä värikkäämmin kasviksia syöt sitä terveellisempää). Hedelmät, kasvikset, marjat ja vihannekset sisältävät paljon vitamiineja. Kasviskunnan tuotteet ovat hyödyllisiä terveydelle ja alentavat riskiä sairastaa mm. 2-tyypin diabeteksen, dementian, korkean verenpaineen, kihdin ja ylipainon.


3. Öljyt: oliivi-, pellavansiemen-, avacado- ja rapsiöljyt ovat terveellisiä öljyjä ja hyvä vastine kalaöljylle. Ne sisältävät ALA (alfalinoleenihappoa) josta muodostuu elimistössä omega-3-rasvahappoja EPA (eikosapentaeenihappoa) ja DHA (dokosaheksaeenihappoa) joita saadaan myös kalasta.

1 kommentti: