maanantaina, lokakuuta 11, 2010

Vihreä tee

Vihreän teen luokittelu terveysvaikutteiseksi johtuu sen farmakologisista koostumuksista. Vihreän teen laatuja ja makuja on monia. Esim. vihreän teen sisältämä EGCG (epigallokatekiinigallaatti) parantaa jopa 15-kertaisesti insuliiniherkkyyttä.



Vihreän teen puolesta:
* Antaa elinvoimaa: (sisältää mm. antioksidantit,  B-C-ja E-vitamiini katekiini, kofeiini, kivennäisaineet, polysakkaridit, tanniinit jne jne)
* Piristää ja rentouttaa
* Vilkastuttaa aineenvaihduntaa
* Puhdistaa elimistöä
* Alentaa kohonnutta verenpainetta
* Parantaa Insuliiniherkkyyttä
* Alentaa haitallista LDL-kolestorolia
*Ehkäisee stressiä
* Hidastaa vanhemista ja suojaa soluja
* Vahvistaa verisuonten seinämiä
* Tappaa bakteereja
* Estää kariesbakteereja
* Estää pahanhajuista hengitystä
Vihreän teen terveysvaikutus on niin laaja, mutta yllämainitut asiat saavat riitää tällä kertaa motivoimaan/innostamaan sinua juomaan vihreää teetä. Siihen outoon makuukin tottuu pikkuhiljaa, ellei heti löydä itselleen sopivaa makua, kaikista noista makuvaihtoehdoista.


"Vuonna 2003 tehdyssä tutkimuksessa Sheffieldin yliopiston tutkijat osoittivat, että EGCG-katekiini voi myös suojata rustoja ja ehkäistä nivelrikkoa" (http://www.kuntoplus.fi/).
"Floridalaiset tutkijat puolestaan ovat havainneet, että EGCG estää beetaamyloidiproteiinin tuotantoa. Tämä proteiini aiheuttaa muistihäiriöitä Alzheimerin taudista kärsiville" (http://www.kuntoplus.fi/).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti