keskiviikkona, syyskuuta 29, 2010

Entsyymit

Elimistön puhditusjärjestelmä (mm. maksa, munuaiset, suolisto jne) tarvitsee energiaa toimiakseen oikein ja poistaakseen kuona-aineita ja niiten aiheuttama sairauksia. Tästä johtuen on todella tärkeää, että ihminen syö enemmän raakoja hedelmiä ja vihanneksia, sillä elämän laatu riippuu energian määrästä, onko masentunut, virkeä, väsynyt, innokas, innoton, onnellinen, voimakas vai onneton. Jos ihminen syö kevyttuotteita kuten makeiset, sipsiä, limsaa ja ylipäätänsä ns. huonoa-ylipuhdistetuista raaka-aineista valmistettua ruokaa mm. vehnäjauho, sokeri niin kaikki kehon energia menee ruuan "sulattamiseen". Joten kysy itseltäsi millä elimistö puhdistaa itseään? Ja jos elimistöllä ei ole tarpeeksi energiaa puhdistaa itseään, niin silloin on ihminen väsynyt, jaksaamaton ja enimmäkseen onneton. Lisäksi jos keho ei pääse kuona-aineista seuraa painon kasvua - lihavuutta.

Entsyymit ovat kehon puhdistajia, vastaavat ruoansulatuksesta. Jos niitä ei ole tarpeeksi kehossamme, sairastumme herkemmin. Koska keho joutuu lainaamaan entsyymejä mm. immuunipuolustuksesta. Lisäksi entsyymejä tarvitaan mm. ajatteluun, energian tuottamiseen soluille, kuulemiseen, liikkumiseen, näkemiseen, puolustusmekanismiin, ihon,luun ja veren muodostumiseen.

Entsyymejä saa syömällä paljon raakoja hedelmiä ja vihanneksia. Ensyymit tuhoutuvat: jos tuote kuumennetaan yli 48'C, pastöroidaan, pakastetaan, säilyke-pakattaan tai steriloidaan. Kun syö entsyymipitoista ruokaa elimistömme saa elinvoimaa, seurauksena on kevyempi ja energisempi olo! Ja mikä parasta paino laskee, sillä keho saa raaka-ravinnosta tarpeeksi energiaa puhdistaakseen kehon kuona-aineista.

Entsyymien puutteesta huomaa mm.  hermostuneisuus, huono ruoansulatus, himo joihinkin ruokiin, ihon epäpuhtaudet, ilmavaivat, keskittymiskyky vaikeudet, kipuja, korkea verenpaine, kuukautiskivut, masennus, närästys, pahanhajuinen hengitys, pahoinvointi, päänsärky, unettomuus. Ja lista jatkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti