lauantaina, marraskuuta 27, 2010

Porkkana-Pizza :)

Pohja:
1½dl Haaleavettä
1/3 Tuore hiiva
1rkl Oliiviöljyä
½tl Suolaa
Vehnäjauhoja niin paljon että taikina muodostuu (sori vaan hyvät lukijat tein "vapaalla kädellä"). Voit toki käyttää mikä tahansa pizza pohja-ohje mikä sinulle on tuttua! Aivasana tässä on että vaivaat taikinaa kunnolla ja ajan kanssa, mitä enemmän vaivaa sitä pehmeämpi "valmis-pizza" :)

Täyte:
1 Porkkana (raaste)
1 pieni sipuli (kuutio)
½ pieni pun.paprika (kuutio)
Kourallinen parsakaalia (kuutio) 
Kourallinen kukkakaalia (kuutio)
Juustoraaste oma maun mukaisesti (Itse teen tuplajuustolla)

Tomattikastike:
200g pas.tomaatti
2-3rkl Oliiviöljyä
1tl juustokuminaa
½tl suolaa
1 valk.sipulikynsi (raaste)

1. Vaiva taikina ja anna kohota liinan alla.
2. Pilko kuutioksi sipuli ja paprikaa, raasta porkkanaa ja juustoa.
3. Valmista tomaattikastike, laita kaikki ainekset kattilaan ja anna kypsyä. Kun öljy "erottuu" tomaatista ota liedeltä pois.
4. Kauli taikinaa haluamasi muotoiseksi, laita uuni päälle 200´C
Levitä tomaattikastike taikinanpäällä. (Jos käytät pakaste kasviksia, kuten tässä käytin parsakaalia ja kukkakaalia, niin kannattaa lämmittää kattilassa 1tl öljyssä, jotta mahdollinen vesi haihtuu).
5. Laita kaikki täyte ainekset taikinan päällä. Uuniin ja noin 15min, riippuen uunin tehokuudesta saattaa valmistua vähemmässäkin ajassa.

Ehdottomasti paras kasvispizza ikinä, joidenkin mielestä jopa PARAS pizza ikinä :) Jopa lapset söivät, johtui varmaan siitä että kaikki ainekset pilkottiin niin pieniksi ettei niiten maku ollut missään vaiheessa "liikaa".

Jälkiruokana fixasin nopeasti banana splitin, mutta lapset eivät valitettvasti innostuneet banaaneista. Jäipäs itelle enemmän voissa, ruokosokerissa ja limemehussa paistettuja banaaneja vaniljajäätelön kera :) Lapsille kelpasi pelkkä vaniljakerma jäätelöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti