maanantaina, tammikuuta 24, 2011

♥ Kahvi ♥

Kahvi on hyvin arvostettu juoma eripuolilla maailmaa, etenkin täällä Suomessa. Täällä sitä juodaan heti aamusta herätääkseen kunnolla ja illalla jotta voi nukkua paremmin.

"Suomalaiset joivat paahdettua kahvia vuonna 2009 kuten edellisenäkin vuonna eli 9,9 kg henkeä kohden. Suomen asema kahvinjuonnin kärkimaana maailmassa on vakiintunut ja vaaleapaahtoinen kahvi pitänyt pintansa. Suomessa myydystä kahvista noin 97 % on vaaleapaahtoista ja loppu tummapaahtoisia tai erikoiskahveja"  KAHVINET .
Itse juon kahvia yleensä maun takia, en niinkään pysyääkseni hereillä. Mutta olen myös huomannut ajattelevani kahvia heti kun väsymys iskee. Rehellisesti ennen tänään en olisi uskonut saavaani "energiaa" kahvista samalla tavalla kuin saan. Tänään iltapäivän puoleen keitin itselleni todella hyvää kahvia ja se sai minut virkistymään x 1000. Juottuani kahvin huomasin yhtä-äkkiä todella suuren "mielitila" erotuksen ennen ja jälkeen kahvia. Voi pojat - saan kahvista energiaa!!! Syksyllä pärjäsin täysin ilman kahvia joskus jopa päiviä ja olin energikas. Mutta se varmaan johtui siitä, että silloin söin enemmän hedelmiä aamupäivällä. Koska noudatin enemmän "Elämäsi kuntoon" kirjan ohjeita. Mitä tästä opin on se, että joko popsin enemmän hedelmiä aamupäivällä tai juon kahvia lounaan jälkeen - pitääkseni mieleni virkeänä ♥


Kahvia ennen treeniä kuulemma nostaa suorituskykyä. En tosin tiedä kuinka paljon pitäisi juoda, jotta saisi tarvittavat coffeiinit. Mutta jos on sydänongelmia, niin ei varmasti kannata juoda kahvia ennen treeniä. Kahvi ei ole niin vaarallista niin kuin monet uskottelevat eikä se varmaan ole niin turvallinen kuin moni muu tykkää. Mutta jos juo pari kuppia kahvia päivässä on siitä enemmän hyötyä kuin haittaa. Kuten kaikki muutkin asiat elämässä, kannattaa kahviakin nauttia kohtuullisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti