torstaina, tammikuuta 06, 2011

torstai ja treenit..

Luin Fitnesstukun tammikuu lehteä, siinä puhutaan muun muassa kuinka pitäisi laatia itselleen "haastava treeniohjelma". Lihasten rakentamiseen suositellaan voimaharjoittelua 4-5päivää viikossa ja 2-3päivän lepoa:
Aloittelija - Treenaa ylävartalo päivä 1 (Selkä + Rinta + Hartiat + Hauis + Ojentaja) ja alavartalo päivä 2 (Etureidet + Takareidet + Pohkeet + Vatsa), Päivä 3. lepopäivä. Aloita sen jälkeen alusta! Tee 2-3 harjoitusta jokaista lihasryhmää kohti. Treenaa ensin heikoin lihasryhmäsi, sen jälkeen toiseksi heikoin jne. Tällä tavalla pystyt kunnolla keskittymään heikompiin lihasryhmiin täydellä teholla. Treenin tulisi kestää noin 1h (tunnin) sisältäen alkulämmittelyn. Muista levätä korkeintaan 1min settien välissä.

Tästä innostuneena lähdin salille ja valitettavasti treenasin kaikki lihasryhmät! Miksi? koska en voinut lopettaa, koko sali oli tyhjää, meitä oli tasan kaksi ihmistä treenaamassa siellä. Vapaat laitteet jotenkin kutsuivat minut luokseen - yksi toisensa jälkeen ja ihmeellisintä on että jaksoin tehdä toistotkin normaalisti. En huijannut missään kohtaan :) Olin todella ylpeä ja innoissani tästä "jaksamisesta"! Toisaalta juoksumatolla olin vain 10min (alkulämmittelyn aikana). Tarkoituksena oli myös palata juoksumatolle ja kestää noin 30min tai 5km:a, en kuitenkaan onnistunut pitämään sitä lupausta  :(

Nyt vain huolestuttaa huominen, miten minä pääsen ylös sängystä? Sillä varmasti kaikki lihasryhmät tulee vaatimaan huomiota osaansa. Let see how it goes. Entäs te, millaisen treeniohjelman olette laatineet itsellenne?  Omia kokemuksia mihin kannattaisi satsata enemmän ellei tiedosta tai jos uskoo että heikoin lihasryhmä ei ole yksi vaan montaa lihasryhmää, mistä silloin kannattaisi aloittaa? Share it with me please :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti