keskiviikkona, tammikuuta 05, 2011

Keho kuntoon!

Olet päättänyt saavuttaa elämäsi kunnon tänä vuonna! Ellet ollut asiasta tietoinen, nyt ainakin tiedät. Mietit varmaan mistä minä tiedän asian olevan näin, no ensinäkin olet lukemassa tätä blogia ja toisena koko maailma näyttää yrittävän saavuttaa elämänsä kunnon! Ennen kuin itse ryhdyin tähän, en huomannut koko maailman yrittävän muuttaa elämänsä terveellisemmäksi. Nyt tuntuu, että kaikialla puhutaan liikunnasta ja hyvinvoinnistä (terveydestä) enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tässä pari askelta alkuun pääsemiseksi:

1. Tavoite ja Motivaatio
  • Laadi itsellesi tavoite - mitä haluat saavuttaa ja milloin (aikataulu on tärkeä, motivaation ylläpitämiseksi!).
  • Nyt tiedät tarvitseeko sinun pudottaa painoa, parantaa kuntoasi tai kenties rakentaa lisää lihasmassaa. Kirjoita tavoitteesi lappuun ja liitä siihen kuva; "unelma"- vartalosta.
  • Älä aseta itsellesi mahdottoman tavoitteen aikataulun nähden, sillä se vain laskee motivaatiosi! Puolivuotta(6kk) on hyvä aikataulu, sillä sinä aikana ehdit hyvin pudottaa muutama kiloa rasvaa tai rakentaa pari kiloa lihaksia.
  • Mieti nyt mihin sinun on keskityttävä; esim. rakentaa vatsalihaksia/selkälihaksia tai parantaa hapenottokykyäsi.
  • Laadi itsellesi treeniohjelma ja siihen sopiva ruokavalio. Sinun täytyy haastaa rajojasi - antaa kaikesi, tavoitteesi saavuttamiseksi!

2. Seuraa tuloksiasi
(Asiantuntijoiden mukaan sopiva aikaväli on noin joka toinen viikko)

  • Painonpudottamiseen tarvitset vaaka, peiliä ja mittanauha.
  • Lihasmassan kasvattamiseen tarvitset mittanauhaa ja peiliä.
  • Kamera on myös hyvä apuväline, sillä voit ottaa itsestäsi kokovartalokuva; edestä, sivusta ja takaa jokaisena "seurantatilaisuutena". Kuvista näet helposti tuloksesi.
Noudata sama ohjelmaa kuukauden aikana. Muista että kehitystahti saattaa vaihdella viikosta toiseen - se on normaalia, ei tarvitse heti mennä paniikkiin. Mutta jos näyttää siltä että tulokset menevät väärään suuntaan kuukauden aikana, on syytä muuttaa treeniohjelmaa tai ruokavaliota tai joskus kumpaakin.


Näillä eväillä pitäisi päästää hyvään alkuun saadaksesi kehoasi kuntoon tänä vuonna. Tsemppiä! Olen huomannut että, monet teistä lukijoista ovatkin onnistuneet aloittamaan tämän vuoden kevyempänä, onneksi olkoon - teidän pitäisi olla ylpeitä itsestänne! Älkää keskittykö siihen kuinka paljon pitää vielä laihduttaa, vaan siihen että olette onnistuneet kääntämään elämänsuuntanne haluamanne suuntaan :) The Key to your success in this life is given to you - you have it in your hands, use it wisely!

Muistakaa myös arvonta vielä ehdit mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti